
تعداد نشریات | 11 |
تعداد شمارهها | 214 |
تعداد مقالات | 2,151 |
تعداد مشاهده مقاله | 2,971,350 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 2,171,741 |
تأثیر شش هفته تمرین هوازی به همراه مصرف آب گریپ فروت بر سطح MDA و SOD سرم در دختران جوان | ||
مطالعات آموزش علوم ورزشی | ||
دوره 2، شماره 2 - شماره پیاپی 5، تیر 1403، صفحه 33-41 اصل مقاله (643.63 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
مجتبی صالح پور* ؛ زینب علوی هریس | ||
گروه فیزیولوژی ورزش، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه شهید رجایی، تهران، ایران | ||
تاریخ دریافت: 22 مرداد 1403، تاریخ بازنگری: 06 شهریور 1403، تاریخ پذیرش: 21 شهریور 1403 | ||
چکیده | ||
پیشینه و اهداف: تأثیر فشارهای ناشی از فعالیت و تمرین بر سیستم اکسایشی و ضداکسایشی بدن و به دنبال آن تأثیر بر عملکرد ورزشی افراد از جمله مباحثی است که مورد توجه فیزیولوژیستهای ورزشی قرار گرفته است. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر شش هفته تمرین هوازی به همراه مصرف آب گریپ فروت بر MDA و SOD سرم در دختران جوان بود. روشها: به این منظور، 30 نفر دختر جوان (میانگین وزن (46/55 کیلوگرم)، قد (63/1 متر) و BMI (84/20 کیلو گرم بر متر مربع) به صورت داوطلبانه در این پژوهش شرکت کردند و به صورت تصادفی به سه گروه تقسیم شدند (گروه تمرین هوازی n=10، گروه مصرف آب گریپ فروت n=10 و گروه تمرین هوازی + آب گریپ فروت n=10). گروههای تمرین هوازی به مدت شش هفته، هر هفته سه جلسه و هر جلسه به مدت 60 دقیقه به فعالیت پرداختند. برنامه تمرینی شامل گرم کردن عمومی ( 10 دقیقه) و 40 دقیقه دویدن تداومی (HRR 50-70%) و سرد کردن (10 دقیقه) بود. گروههای مصرف آب گریپ فروت، 20 دقیقه قبل از هر جلسه تمرینی 5میلیلیتر به ازای هرکیلو گرم وزن بدن آب گریب فروت را (به مدت شش هفته و سه جلسه در هر هفته) دریافت کردند. برای اندازهگیری سطوح SOD و MDA، نمونههای خونی 24 ساعت قبل از اولین جلسه و 24 ساعت بعد از آخرین جلسه تمرین جمعآوری شدند. برای تجزیه و تحلیل دادها از روش آزمون تحلیل واریانس یک سویه و آزمون تی وابسته استفاده شد. یافتهها: نتایج پژوهش نشان داد، شش هفته تمرین هوازی به همراه مصرف آب گریپ فروت تأثیر معناداری بر میزان MDAو SOD سرم سه گروه ندارد (05/0 P≥). با این وجود، نتایج تی وابسته حاکی از وجود تفاوت معنادار در میزان SOD پیش آزمون و پس آزمون در گروه تمرین + آب گریپفروت بود (033/0=P). نتیجهگیری: با توجه به نتایج بدست آمده از پژوهش حاضر، پروتکل تمرین به همراه مصرف آب گریپ فروت نتوانسته بر شاخص های MDA و SOD تأثیر معناداری بگذارد. با این حال، این احتمال وجود دارد که مصرف آب گریپ فروت و تمرین هوازی به صورت ترکیبی باعث بهبود شرایط آنتی اکسیدانی و کاهش عوامل دخیل در آسیب سلولی شود. | ||
کلیدواژهها | ||
"؛ تمرین هوازی؛ آب گریپ فروت. MDA؛ SOD" | ||
عنوان مقاله [English] | ||
The Effect of Six Weeks of Aerobic Training Plus Grapefruit Juice on Serum MDA and SOD Levels in Young Girls | ||
نویسندگان [English] | ||
Mojtaba saleh pour؛ Zainab Alavi Harris | ||
Department of Exercise Physiology, Faculty of Sports Sciences, Shahid Rajaee University, Tehran, Iran | ||
چکیده [English] | ||
Background and Objectives: The effect of physical activity and training stress on the body's oxidative and antioxidative systems and consequently on the athlete’s performance is one of the topics that have been considered by exercise physiologists. The aim of the present study was to investigate the effect of six weeks of aerobic training plus grapefruit juice on serum MDA and SOD levels in young girls. Methods: For this purpose, thirty young girls (weight: 55.46 kg, height: 1.63 m and BMI=20.84 kg / m2) voluntarily participated in this study and randomly divided into three groups (aerobic training group (n=10), grapefruit juice consumption group (n=10) and grapefruit juice + aerobic training group (n=10)). aerobic training groups were exercised for 6 weeks, 3 times a week and 60 minutes a day. training program in each session was consisted of general warm-up (10 minutes) and continuous running for 40 minutes (50-70%HRR) and cool down (10 minutes). Grapefruit juice Groups received five ml/kg of grapefruit juice (for six weeks and three times a week) 20 mins before exercise. Blood samples were collected 24hrs before first and after last session of exercise training to measure SOD and MDA. Data were analyzed by using paired-sample T-test and ANOVA. Findings: The results showed that Six weeks of aerobic exercise with grapefruit juice consumption have no significant effect on serum MDA and SOD levels (P≥0/05). However, the results of paired T- test indicated a significant difference in pre and post-test SOD levels in training+ grapefruit juice group (P=0/033). Conclusion: According to the results of this study, training protocol with grapefruit juice consumption could not have significant effect on MDA and SOD indices. However, it is likely that aerobic training and grapefruit juice may improve antioxidant conditions and reduce the factors contributing to cellular damage. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
", aerobic exercise Research, grapefruit juice, MDA, SOD " | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 28 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 22 |